8 Ημέρες
Διάρκεια
28 Οκτωβρίου
Ημερομηνία
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Σάββατο, 05 Νοεμβρίου
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines με επιστροφή.
Φόροι αεροδρομίων.
Τέσσερις (4) Διανυκτερεύσεις στην Βηθλεέμ / Χωριό των Ποιμένων στο Shepherds House Hotel 4*, Δυο (2) Διανυκτερεύσεις στο Σινά σε ξενοδοχείο 3* της Ιεράς Μονής, Μία (1) Διανυκτέρευση στην Ναζαρέτ στο Plaza 4*,  Μία (1) Διανυκτέρευση στην Ιεριχώ στο Jericho Resort 4*.
Μεταφορά προς και από αεροδρόμια εσωτερικού και εξωτερικού με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν.
Ημιδιατροφή καθημερινά.
Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.
Μετάβαση στον Άγιο Σάββα με μίνιβαν.
Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου.
Η μετάβαση στο Σινά με κλιματιζόμενο πούλμαν
Φόροι Αιγύπτου.

Φόροι συνόρων Ισραήλ και φόρος εξόδου

Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

Ασφάλεια αστικής Ευθύνης και ατυχημάτων

ΦΠΑ.

Ειδική Ασφάλεια Covid-19 με την εγγύηση της Interamerican.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €15.
Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €25.
Προαιρετική προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10.

Υποχρεωτικά Φιλοδωρήματα €25.

28 Οκτωβρίου – 5 Νοεμβρίου  2022 (8 Ημέρες)

Τιμή Συμμετοχής κατ’ άτομο: 990

Με διαμονή Βηθλεέμ, Ιεριχώ, Ναζαρέτ & Σινά

Διαφορά Μονόκλινου +150

 

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  ΤΟΥ ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟΥ ΌΡΟΥΣ ΣΙΝΑ

Αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς  της UNESCO, και θεωρείται η παλαιότερη χριστιανική μονή στον κόσμο (η παλαιότερη μαρτυρία για ύπαρξη μοναστικής ζωής είναι του 381-384 μ.Χ.). Κατά την παράδοση το όρος Σινά  χαρακτηρίζεται ως θεοβάδιστο, καθώς εκεί, σύμφωνα με την Αγία Γραφή, ο Θεός εμφανίστηκε στο Μωυσή μέσα από μια φλεγόμενη βάτο (Έξοδος 3,1. 19,1. 20,1) και μετά την έξοδο ο Μωυσής παρέλαβε τις Δέκα Εντολές από το Θεό (Έξοδος κεφ. 19).

Στους πρόποδες του υπάρχει το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης, που έκτισε ο Ιουστινιανός το 527 μ.Χ.. Εκεί ο Τίσεντορφ ανακάλυψε το περίφημο Σιναϊκό χειρόγραφο, που περιλαμβάνει ολόκληρη την Καινή Διαθήκη και χρονολογείται από το 4ο μ.Χ. αιώνα. Η Αγία Αικατερίνη μαρτύρησε για τον Χριστό στις αρχές του 4ου αιώνα,  και συνδέθηκε άρρηκτα με το Όρος Σινά μετά την εναπόθεση τού ιερού λειψάνου της στην ψηλότερη κορυφή της Σιναϊτικής Χερσονήσου και την μεταφορά του αργότερα την ΙΜ  του Σινά.

 

 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
• H ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19 ΘΑ ΕΞΑΡΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΝ
ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΠΕΡΙΟΔΟ / ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ.
• Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο
Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
• Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
• Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
• Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν οι τελικές αναλυτικές οδηγίες για το
προσκυνηματικό ταξίδι.
• Στο Ξενοδοχείο της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης στο Σινά, η επιβεβαίωση
μονόκλινων γίνεται κατόπιν ζήτησης.

Additional information

ΜήναςΟκτώβριος

1η Ημέρα: Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ –  ΑΘΗΝΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΝΑΖΑΡΕΤ

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη

Πτήση από αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Θεσσαλονίκης προς Αθήνα στις 13.05 με  Aegean Airlines. Άφιξη στην Αθήνα στις 14.00.  Έλεγχος διαβατηρίων στην και συγκέντρωση στην έξοδο της πτήσης προς Τελ Αβίβ.  Πτήση στις 15.00 με άφιξη στις 17.00 στο αεροδρόμιο BEN GURION του Τελ Αβίβ.

Αναχώρηση από Αθήνα

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο Αθηνών ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ με πτήση της Aegean για το BEN GURION του Τελ Αβίβ στις 15.00. Άφιξη στις 17.00. Έλεγχος διαβατηρίων, παραλαβή αποσκευών και επιβίβαση στο πούλμαν.

Αναχώρηση για την Ναζαρέτ, άφιξη περίπου στις 19.30, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Σάββατο 29 Οκτωβρίου  2022

ΓΑΛΙΛΑΙΑ – ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ – ΝΑΖΑΡΕΤ – ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ – ΟΡΟΣ ΘΑΒΩΡ – ΙΕΡΙΧΩ

Πρωινό και αναχώρηση νωρίς το πρωί, για μία ολοήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Γαλιλαίας. Στη Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», και το Όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας.  Ακολούθως προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη (€15) και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησαρέτ (€25).

Επίσκεψη στην  Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας εκφώνησε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα. Σήμερα ολοκληρώνουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Αναχώρηση για την Ιεριχώ, κάνοντας μία διαδρομή κατά μήκος των συνόρων με την Ιορδανία. Άφιξη  στο ξενοδοχείο μας περίπου στις 18.00  τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Κυριακή 30 Οκτωβρίου  2022

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ – ΙΕΡΙΧΩΣ – ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ – ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ – ΧΟΖΕΒΑ – ΣΑΡΑΝΤΑΡΙΟ ΟΡΟΣ – ΒΗΘΑΝΙΑ

Εκκλησιασμός. Μετάβαση στην Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών,  στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Εδώ θα προσκυνήσουμε τα λείψανα των Αγίων, το σκήνωμα του Αγ. Ιωάννου του Ρουμάνου καθώς και το σπήλαιο στο οποίο ασκήτευε ο Προφήτης Ηλίας.Στη συνέχεια μετάβαση μέσω της  «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο «πραγματικό» σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο.

Θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές  «τοῦ Ἁγιασμοῦ».  Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την  «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..».

Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του. (Προαιρετική Ανάβαση με τελεφερίκ €15), τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος.

Τέλος, θα μεταβούμε στην Βηθανία, στον Τόπο προϋπαντήσεως του Χριστού μας, στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας των αδερφών του Λαζάρου. ετάβαση στο ξενοδοχείο μας στην Βηθλεέμ/ Χωριό των Ποιμένων, τακτοποίηση και δείπνο, διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΙΝΑ

Πρωινή αναχώρηση για το Θεοβάδιστο Όρος Σινά και την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης Ταξιδεύουμε κατά μήκος της Νεκράς Θάλασσας (στάση), περνάμε τη συνοριακή πόλη Εϊλάτ στον κόλπο της Άκαμπας  (σύνορα Ισραήλ και Αιγύπτου) και συνεχίζουμε την μοναδική σε ομορφιά διαδρομή μας στην χρωματιστή έρημο του Σινά με τους γραφικούς Βεδουίνους.

Φθάνουμε στην ιστορική Μονή της Αγίας Αικατερίνης η οποία είναι χτισμένη στους πρόποδες του Όρους του Μωυσέως και σε υψόμετρο 1.570 μέτρα. Τακτοποίηση στους Ξενώνες της Μονής και έπειτα παρακολούθηση του Εσπερινού (ώρα 16.00 –17.00), ακολούθως θα προσκυνήσουμε τα λείψανα της Αγ. Αικατερίνης, το παρεκκλήσιο της φλεγόμενης και μη καιόμενης Αγίας Βάτου, το πηγάδι του Ιοθώρ, το Οστεοφυλάκιο και θα θαυμάσουμε την περίφημη βιβλιοθήκη της Μονής και την Πινακοθήκη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Για όσους μπορούν και επιθυμούν, ανάβαση στην Αγία Κορυφή (2.280μ.), όπου ο Μωυσής έλαβε τις εντολές και από όπου η ανατολή του ηλίου πάνω από την έρημο και τα άγρια βουνά προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα (Μετά τις 12.00 τα μεσάνυχτα)

5η Ημέρα: Τρίτη  1 Νοεμβρίου  2022

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ – ΣΙΝΑ

Στο κέντρο αυτό του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας η παρακολούθηση της κατανυκτικής Θείας Λειτουργίας θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία, στο Καθολικό της Ι. Μονής της Αγ. Αικατερίνης.

Πρωινό. Στην συνέχεια μπορούμε να επισκεφθούμε το Κελί του Αγίου Παϊσίου και κελιά Μοναχών που ασκητεύουν στην Έρημο του Σινά. Εσπερινός στην Ιερά Μονή, Συνάντηση με τους Σιναΐτες Πατέρες,  δείπνο και διανυκτέρευση.

6η Ημέρα: Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΣΙΝΑ – ΒΗΘΛΕΕΜ

Εκκλησιασμός. και αναχώρηση για την επιστροφή μας. Διέλευση συνόρων, άφιξη στο ξενοδοχείο μας, αργά το απόγευμα, διανύοντας αρκετή απόσταση κατά μήκος της Νεκράς Θάλασσας (Στάση σε οργανωμένη παραλία στη Νεκρά Θάλασσα και για όσους επιθυμούν θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος για κολύμπι) και των συνόρων του Ισραήλ με την Ιορδανία, δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στην Βηθλεέμ, Χωριό των Ποιμένων.

7η Ημέρα: Πέμπτη 3  Νοεμβρίου 2022

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΝΑΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ – ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ – ΟΔΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ – ΠΡΑΙΤΩΡΙΟ – ΚΗΠΟΣ ΓΕΘΣΗΜΑΝΗΣ  

Πρωινό και μετάβαση στο Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας, εντός του οποίου θα προσκυνήσουμε τον Φριχτό Γολγοθά.  Η συγκλονιστικότερη εμπειρία είναι η ανάβαση στον λεγόμενο «Κρανίου Τόπο» (στα Εβραϊκά σημαίνει Γολγοθάς), όπου σφραγίσθηκε η Καινή Διαθήκη με το Αίμα του Θεανθρώπου.

Στο ορθόδοξο παρεκκλήσιο, το οποίο διακρίνεται για την εξωτερική διακόσμηση και την επιβλητικότητά του, θα αναγνωσθούν το έβδομο και το όγδοο ευαγγέλιο της Μεγάλης Πέμπτης, Η Σταύρωση και ο Θάνατος του Χριστού και θα γίνει δέηση.

Κατεβαίνοντας από τον Γολγοθά, θα δούμε τον Τόπο της Αποκαθηλώσεως. Στη Χριστιανική λειτουργική αποκαλείται η κατάβαση του Σώματος του Ιησού από το Σταυρό μετά την Σταύρωσή Του, προκειμένου στη συνέχεια να ενταφιαστεί. Η  Αποκαθήλωση έγινε με πρωτοβουλία του Ιωσήφ του από Αριμαθαίας και του Νικόδημου, που ήταν σύμφωνα με τις διηγήσεις τον ευαγγελιστών, Ιουδαίοι άρχοντες και κρυφοί μαθητές του Χριστού. Το γεγονός αυτό, μας το θυμίζουν δύο Ύμνοι:

α) Ο συγκινητικός δοξαστικός Ύμνος του Εσπερινού της Μεγάλης Παρασκευής «Σε τον αναβαλλόμενον, το φως ώσπερ ιμάτιον …».

β) Επίσης, ανάμεσα στα λιγότερα γνωστά ακούσματα της ίδιας μέρας, αλλά το βαθυστόχαστο και το πιο συγκινητικό μελοποίημα με το όνομα «δός μοι τούτον τον Ξένον» ή «τον Ήλιο Κρύψαντα» (Γεωργίου Ακροπολίτη, λόγιου του 13 αιώνα.), στο οποίο περιγράφεται το αίτημα του Ιωσήφ προς τον Πιλάτο, να του δώσει το σώμα του Χριστού για να το κηδέψει. Ο Πιλάτος του έδωσε την άδεια και στη συνέχεια μαζί με τον Ιωσήφ κατέβασαν  το σώμα του Ιησού από το Σταυρό, το τύλιξαν με «σινδόνη καθαρά» και το αποθέσαν στο  κενό μνημείο που διατηρούσε υπό την κατοχή του ο Ιωσήφ.

Συνεχίζουμε το προσκύνημά μας, στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, που σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη, βρισκόταν κοντά στο σημείο της σταύρωσης: “ἦν δὲ ἐν τῷ τόπῳ ὅπου ἐσταυρώθη κῆπος, καὶ ἐν τῷ κήπῳ μνημεῖον καινόν, ἐν ᾧ οὐδέπω οὐδεὶς ἐτέθη· ἐκεῖ οὖν διὰ τὴν Παρασκευὴν τῶν ᾿Ιουδαίων, ὅτι ἐγγὺς ἦν τὸ μνημεῖον, ἔθηκαν τὸν ᾿Ιησοῦν.” όπως διαβάζουμε στο Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο.  Το επιβλητικό Άγιο Κουβούκλιο, ένα Ναόσχημο οικοδόμημα με πλούσια διακόσμηση,  καλύπτει τον τάφο του Χριστού μας και χωρίζεται σε δύο μέρη: τον Πανάγιο Τάφο του Χριστού και τον Άγιο Λίθο.

Εντός του Αγίου Κουβουκλίου λαμβάνει χώρα το Μεγάλο Σάββατο η τελετής της Αφής του Αγίου Φωτός.  Κατά το προσκύνημά μας, θα ακούμε το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως, θα γίνει Δέηση και θα ψάλλουμε τον Αναστάσιμο Απολυτίκιο  «Χριστός Ανέστη»!  Κατασυγκινημένοι αλλά πλήρεις, θα εισέλθουμε και θα γνωρίσουμε το Καθολικό του Ναού της Αναστάσεως, όπου τελούνται καθημερινά, όλες οι Ορθόδοξες Ακολουθίες.

Συνεχίζουμε για το παρεκκλήσιο του Αδάμ, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, το Παρεκκλήσιο του Αγ. Λογγίνου, το παρεκκλήσιο της Φραγγελώσεως, το παρεκκλήσιο των κλαπών και τέλος το παρεκκλήσιο του Μη μου Άπτου , είναι η χριστιανική έκφραση από την Καινή Διαθήκη που αναφέρεται στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη και περιγράφει την βιβλική σκηνή της αναγνώρισης του Ιησού από την Μαρία μετά την Ανάστασή Του.

Τέλος, θα επισκεφθούμε τον παρεκκλήσιο των Συριάνων, όπου είναι αφιερωμένο στον Αγ. Νικόδημο και στον Άγιο Ιωσήφ από Αριμαθαίας, όπου και ο τάφος του.  Θα ολοκληρώσουμε με το Σκευοφυλάκιο του Ναού, όπου εδώ θα προσκυνήσουμε το Τίμιο Ξύλο καθώς και Λείψανα Αγίων και ιερατικά κειμήλια.

Μετάβαση στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, όπου θα αρχίσουμε την γνωριμία μας με το κεντρικό Μοναστήρι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το οποίο αποτελεί την έδρα της Αγιοταφικής Αδελφότητας, προσκύνημα και συνάντηση με την Α.Θ.Μ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο.

Ακολούθως θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου, όπου: “οι στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά”. Η Πύλη της Καταδίκης, ο Οίκος της Αγίας Βερονίκης (το σημείο όπου ο Ιησούς συνάντησε τις κόρες της Ιερουσαλήμ), θα διαβούμε από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος πήρε τον Σταυρό στους ώμους του μέχρι τον Γολγοθά Σταυρό (και σύμφωνα με την παράδοση αποτυπώθηκε η παλάμη του Χριστού μας), τον τόπο όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Μητέρα Του και όπου ο Χριστός μας έπεσε από το βάρος του Σταυρού.

Φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας, στο ονομαζόμενο Πραιτώριο. Συνεχίζουμε για το Λιθόστρωτο, την Προβατική Κολυμβήθρα/Βηθεσδά, τον Οίκο των Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας) όπου και το σπίτι που γεννήθηκε η Παναγίας μας.

Από την πύλη των Λεόντων κατηφορίζουμε για την Γεθσημανή στους πρόποδες του Όρους των Ελαιών, όπου και η Κοιλάδα των Κέδρων.  Προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο Λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου, εκτός των τειχών της παλαιάς πόλης.  Στην Γεθσημανή, θα προσκυνήσουμε το Πάνσεπτο Θεομητορικό Μνήμα.  Στο ίδιο χώρο, θα προσκυνήσουμε την Εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας, ψάλλοντας την Ωδή του Πάσχα, «Ο Άγγελος εβόα» (Πέτρου Εφεσίου). Σύμφωνα με την παράδοση, εδώ βρίσκονται οι Τάφοι των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και του Μνήστορα Ιωσήφ.

Περνάμε απέναντι στον Κήπο της Γεθσημανής, που συνδέεται με τα γεγονότα της Μ. Πέμπτης αφού είναι ο τόπος που ξεκίνησε το μαρτύριο του Χριστού, όταν προδόθηκε από τον Ιούδα.  Μέσα σε αυτόν, διαδραματίστηκαν τα σημαντικότερα γεγονότα πριν από τη Σταύρωση Του και έτσι ο τόπος αυτός αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς από εδώ ξεκίνησε ο δρόμος του Μαρτυρίου για το Χριστό. Επιπλέον θα δούμε και τον Βράχο της Αγωνίας εντός της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας των Εθνών και θα αντικρίσουμε και την Ρωσική εκκλησία αφιερωμένη στην Μαρία την Μαγδαληνή και την κοιλάδα Ιωσαφάτ (Κοιλάδα των Κέδρων).

Στην απέναντι πλευρά θα δούμε την Χρυσή Πύλη η οποία παραμένει ”κλειστή”.  Από αυτή την Πύλη, πέρασε ο Χριστός πάνω στο γαϊδουράκι κατά την είσοδό του στα Ιεροσόλυμα την Κυριακή των Βαΐων.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η Ημέρα:   Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΜ ΠΟΙΜΕΝΩΝ – ΣΙΩΝ – ΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ – ΦΡΕΑΡ ΙΑΚΩΒ – ΣΑΜΑΡΕΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση  για το Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ. Προσκύνημα και ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και στο σπήλαιο των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων. Μετάβαση στην  κοντινή Ιερά Μονή των Ποιμένων, για να προσκυνήσουμε το Ιερό σπήλαιο των Ποιμένων.

Μετάβαση στο Πατριαρχείο μας, όπου θα συναντηθούμε με την Α.Θ.Μ. Πατριάρχη Ιεροσολύων, Θεόφιλο τον Γ’.

Στην συνέχεια μετάβαση, στο κεντρικό Μοναστήρι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το οποίο αποτελεί την έδρα της Αγιοταφικής Αδελφότητας και Θα επισκεφθούμε τα μοναστήρια εντός της παλιάς πόλης, τον Τίμιο Πρόδρομο, την Μεγάλη Παναγία, τους Αγίους Θεοδώρους, την Παναγία Σεϊδανάγια. Στον Ναό της Αναστάσεως, θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για ένα ακόμη προσκύνημα.

Μετάβαση στην  Σιών, όπου “ετελέσθη” Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά, καθώς και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος κατά την ημέρα της Πεντηκοστής (Υπερώο).

Εκεί υπάρχει επίσης ο τάφος του Βασιλιά Δαβίδ, τον οποίο και θα επισκεφθούμε, και ο τόπος, όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας (σπίτι Aγίου Ιωάννου του Θεολόγου).

Στις 14.00 το μεσημέρι, (αν το επιτρέψουν οι συνθήκες), θα αναχωρήσουμε  για την Νεάπολη της Σαμάρειας, όπου στον  περικαλλή Ναό της Αγίας Φωτεινής θα προσκυνήσουμε στο Φρέαρ του Ιακώβ και  το σκήνωμα του Αγίου Φιλούμενου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα,   δείπνο και διανυκτέρευση.

9η Ημέρα: Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

ΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ – ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΚΑΡΝΤΟ – ΓΙΑΦΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό, προετοιμασία για αναχώρηση. Μετάβαση στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων για ένα τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας,  στον Ναό της Αναστάσεως.  Στην συνέχεια θα έχουμε μία βόλτα εντός της ιστορικής Εβραϊκής περιοχής, στην τοποθεσία Κάρντο από όπου θα δούμε το τείχος των Δακρύων.

Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο όρος των Ελαιών, όπου  θα μεταβούμε στην Ιερά Μονή των Γαλιλαίων Ανδρών, στην αποκαλούμενη Μικρή Γαλιλαία, στον Τόπο όπου ο Χριστός μας εμφανίσθηκε στους Μαθητές Του, μετά την Ανάστασή Του. Συνεχίζουμε για τον Τόπο Αναλήψεως του Χριστού μας. Από την θέση Πανόραμα, θα έχουμε μία ωραία Πανοραμική θέα της πόλεως των Ιεροσολύμων.

Στις  14.30 αναχωρούμε για την Ιερά Μονή του Αγίων Γεωργίου στην Λύδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Ακολούθως θα μεταβούμε στην Γιάφα, όπου η Ιερά Μονή των Αρχαγγέλων με θέα την Μεσόγειο Θάλασσα. Θα γνωρίσουμε το Τελ Αβίβ, το Μαϊάμι της Μεσογείου!  Στην περιήγηση με το λεωφορείο θα δούμε το Δημαρχείο, τις λεωφόρους με κτήρια Μπάουχαους, την Πλατεία Γιτζάκ Ράμπιν, την λεωφόρο Αγιαλόν, με τους ουρανοξύστες να θυμίζουν Μανχάταν και θα περάσουμε μπροστά από την οργανωμένη πλαζ της πόλης και την λεωφόρο Ντίζενγκοφ με τα πολυτελή καταστήματα και τα κοσμικά καφέ. Χρόνος ελεύθερος για προαιρετικό φαγητό.

Τελ Αβίβ – πτήση προς Αθήνα και  Θεσσαλονίκη

Μετάβαση στο αεροδρόμιο, στις 17.30 έλεγχος και τυπικές διαδικασίες. Πτήση στις 20.10  (Α3-925) με άφιξη στην Αθήνα στις 22.10.

Συνεχίζουμε για την  Θεσσαλονίκη στις 23.05 (Α3-136) με άφιξη στις 00.05 στην πόλη του Θερμαϊκού.

Μονόκλινο
 +150€
Φιλοδώρημα  το άτομο για όλο το ταξίδι (υποχρεωτικό)     25€

     

    Σημειώσεις:

  • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
  • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
  • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
  • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.
  • Αγρυπνία στον Ναό της Αναστάσεως, θα γίνει, εφόσον υπάρχει δυνατότητα, σύμφωνα με το πρόγραμμα. (Για όσους επιθυμούν).