1/2 Μέρα
Διάρκεια
11 Απριλίου
Ημερομηνία
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Σάββατο, 11 Απριλίου .
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ Συγκέντρωση των εκδρομέων και αναχώρηση από το γραφείο μας για την Ιερά πόλη του Μεσολογγίου, μέσω γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου.
ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Μεταφορά με πολυτελή – κλιματιζόμενο πούλμαν.
Συνοδός του γραφείου μας.
Έκδοση Α.Π.Υ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ Γενικώς ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα…

Τιμή Συμμετοχής κατ’ άτομο: 12 €

Additional information

ΜήναςΑπρίλιος

6.00 μ.μ. Μέγας Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, στον οποίο θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς.

6.30μ.μ. Πέρας προσέλευσης Επισήμων

6.45μ.μ. Εκκίνηση πομπής από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος και μετάβαση στον Κήπο των Ηρώων. Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων από την Ελληνική Κυβέρνηση, Βουλή των Ελλήνων, Πρεσβεία της Φινλανδίας ως Τιμώμενη Χώρα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Ακαδημία Αθηνών, Πρόεδρο ΚΕΔΕ, Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Δήμο Αμμοχώστου ως Τιμώμενο Αδελφοποιημένο Δήμο και Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Πανηγυρικός από το Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νικόλαο Καραπάνο. Αναπαράσταση της Ανατίναξης του Δημογέροντα Χρήστου Καψάλη. Συμμετέχουν οι χορωδίες του Πνευματικού Κοινωνικού Αθλητικού Κέντρου Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Φιλοκαλλιτεχνικού Συλλόγου, Μαθητών Σχολείων του Μεσολογγίου υπό τη διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Σπύρου Χολέβα.

«το Μεσολόγγι, σκέλεθρο, γυμνό, ξεσαρκωμένο ,

δεν παραδίδει τα άρματα, δεν γέρνει το κεφάλι…

Κρατεί για νεκροθάφτη του το Χρήστο τον Καψάλη.«

                                                                   Α. Βαλαωρίτου

Ήταν 10 Απριλίου του 1826 όταν οι επί δώδεκα μήνες «ελεύθεροι πολιορκημένοι» αποφάσισαν την ιστορική έξοδο και βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα αιμοσταγή στρατεύματα του Ιμπραήμ και του Κιουταχί. Οι γέροντες και τα γυναικόπαιδα που δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν ανατινάχθηκαν στην πυριτιδαποθήκη του Χρήστου Καψάλη, για να μη πέσουν στα χέρια των Τούρκων

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής μπορείτε να το προμηθευτείτε από το γραφείο μας !