8 Ημέρες
Διάρκεια
06-13 Οκτωβρίου
Ημερομηνία
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Σάββατο, 06 Οκτωβρίου.
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ Συγκέντρωση των εκδρομέων και αναχώρηση από το Ελευθέριος Βενιζέλος.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Σάββατο, 13 Οκτωβρίου.
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Αεροπορικά εισιτήρια Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Κάιρο  με επιστροφή με την Aegean Airlines
Φόροι αεροδρομίων.
Διαμονή σε ξενοδοχεία 5 αστέρων στο Σαρμ Ελ Σέιχ και στο Κάιρο.
Οι διανυκτερεύσεις στην Αγία Αικατερίνη, θα γίνουν στο ξενοδοχείο της Ιεράς Μονής.
Περιλαμβάνεται μία αποσκευή 23 κιλών και μία χειραποσκευή 8 κιλών ο καθένας
Βίζα Αιγύπτου.
Κρουαζιέρα στο Νείλο με φαγητό και μουσική.
Ημιδιατροφή (πρωινό και ένα γεύμα ή δείπνο ημερησιως).
All inclusive διαμονή στο Σαρμ Ελ Σέιχ.
Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα.
Μεταφορές με κλιματιζόμενο λεωφορείο.
Ελληνόφων ξεναγός στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια.
‘Εμπειρος αρχηγό.
1 μπουκάλι 500 ml νερού την ημέρα.
Έκδοση Α.Π.Υ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% και ασφάλεια αστικής ευθύνης/ατυχημάτων.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Ποτά.
Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό και ότι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα.

Τιμή Συμμετοχής κατ’ άτομο: 525 €

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο 820
Μονόκλινο
+150 €
Φιλοδώρημα  το άτομο για όλο το ταξίδι (υποχρεωτικό) 25€

 

1

Ημέρα 1

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018, Αθήνα – Κάιρο

Συγκέντρωση στο γκισέ  της Aegean Airlines αεροδρόμιο Αθηνών ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (ΠΥΛΗ 4) στις 14.30. Παράδοση αποσκευών. Έλεγχος διαβατηρίων και συνεχίζουμε με πτήση της Aegean Α3 932 από την Αθήνα για το Κάιρο στις 16.25. Άφιξη στο Κάιρο στις 17.25 και μετά τις τυπικές διαδικασίες, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση.

 

2

Ημέρα 2

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018, Παλιό Χριστιανικό Κάιρο – Μουσείο Καΐρου – Πυραμίδες Γκίζας

Πρωινό και αναχώρηση για το Παλιό Χριστιανικό Κάιρο. Μετάβαση στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχικό Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου, ο οποίος είναι χτισμένος σε μορφή ροτόντας, κατά το  πρότυπο των Βαπτιστιρίων της Ραβέννας, πάνω σε πύργο Ρωμαϊκού φρουρίου, ­το­ οποίο πολλές φορές χρησίμευε σαν κατ­αφύγιο και ταυτόχρονα ήταν έμβλημα των Ελλήνων χριστιανών του Καΐρου. Θα δούμε τις κατακόμβες όπου βρίσκεται το παρεκκλήσι των Άγιων Τεσσαράκοντα και θα  περάσουμε μέσα από το νεκροταφείο των Ελλήνων Αιγυπτιωτών για να φτάσουμε στο εκκλησάκι χτισμένο στο σημείο όπου κατά παράδοση βρήκε καταφύγιο η Αγία Οικογένεια κατά την Φυγή στην Αίγυπτο.   Συνεχίζουμε με το Μουσείο Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων. Εκεί θα θαυμάσουμε τα ανεκτίμητης αξίας αρχαία αιγυπτιακά ευρήματα, ανάμεσα στα οποία είναι και ο περίφημος θησαυρός του Τουταγχαμών.  Η επόμενη επίσκεψη μας θα είναι στις επιβλητικές Πυραμίδες στην Γκίζα, από τις οποίες αυτή του Χέοπα είναι το μοναδικό από το Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου που σώζεται. Θα θαυμάσουμε και την Σφίγγα, το αρχαιότερο γνωστό άγαλμα μνημειακού τύπου της φαραωνικής Αιγύπτου, που στέκεται ως άγρυπνος φρουρός των πυραμίδων μέσα στους αιώνες. Γεύμα, επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

 

3

Ημέρα 3

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018, Αλεξάνδρεια

Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για την Αλεξάνδρεια, την φημισμένη πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος και αποτέλεσε το μεγαλύτερο πνευματικό κέντρο του κόσμου κατά την περίοδο της αρχαιότητας. Μπαίνοντας με το λεωφορείο στην πανέμορφη πόλη, περνάμε μέσα από την Ελληνική παροικία και κάνουμε στάση για επίσκεψη στον Άγιο Σάββα (Παλιό Πατριαρχείο) και ακριβώς απέναντι στο σπίτι που έζησε ο Καβάφης.   Συνεχίζουμε για το νέο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, όπου θα προσκυνήσουμε στον Ιερό  Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Στην συνέχεια θα μεταβούμε για ένα περίπατο στους περίφημους κήπους της Μοντάζα. Εκεί θα θαυμάσουμε εξωτερικά το ανάκτορο του Φαρούκ και το μεσημέρι θα γευματίσουμε σε παραλιακό εστιατόριο. Συνεχίζουμε για την νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας, με ξενάγηση και ελεύθερο χρόνο στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Πριν πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής μας, θα δούμε το σημείο όπου βρισκόταν ο Φάρος της Αλεξανδρείας – σήμερα κάστρο. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Κάιρο. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

 

4

Ημέρα 4

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018, Κάιρο – Φαράν – Αγία Αικατερίνη

Πρωινό και αναχώρηση για την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης. Διέλευση από το υποθαλάσσιο τούνελ, μήκους 1.500 μέτρων της διώρυγας του Σουέζ, της μεγαλύτερης διώρυγας του κόσμου, συνολικού μήκους 168 χλμ. Διατρέχει από Βορρά πρός Νότο τον ισθμό του Σουέζ, ενώνοντας τη Μεσόγειο θάλασσα με την Ερυθρά θάλασσα.   Συνεχίζουμε για τις πηγές του Μωυσέως, το σημείο όπου είχε στρατοπεδεύσει ο λαός του Ισραήλ κατά την έξοδό του από την Αίγυπτο. Η επόμενή μας στάση θα είναι στην Ιερά Μονή του Προφήτου Μωυσέως στη Όαση της Φαράν. Η Όαση Φαράν υπήρξε από τον 4ον αιώνα το μεγαλύτερο Χριστιανικό κέντρο στη χερσόνησο του Σινά και έδρα Επισκόπου. Σήμερα διασώζονται τα ερείπια της παλαιάς επισκοπικής  πεντάκλιτης Βασιλικής, όπου πλησίον της σήμερα λειτουργεί Γυναικείο Ησυχαστήριο και μικρό ιατρείο για τους Βεδουΐνους της περιοχής. Το Ησυχαστήριο ευρίσκεται μέσα σε ένα ευπορότατο κήπο, όπου και ο Ναός του Προφήτου Μωυσέως με εντοιχισμένα αρχιτεκτονικά μέλη από την ερειπωμένη παρακείμενη Βασιλική. Τέλος, αναχωρούμε για την Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης, το αρχαιότερο χριστιανικό καθίδρυμα με αδιάλειπτη λειτουργία στον κόσμο. Θα διασχίσουμε μέρος της ερήμου, και θα φτάσουμε στην ιστορική Μονή της Αγίας Αικατερίνης, η οποία είναι χτισμένη στους πρόποδες του Όρους του Μωυσέως και σε υψόμετρο 1.570 μέτρων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο της Ιεράς Μονής. Παρακολούθηση του Εσπερινού,  συνάντηση με τους Σιναίτες πατέρες, δείπνο, διανυκτέρευση.

  

5

Ημέρα 5

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018, Αγία Αικατερίνη

Στο κέντρο αυτό του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας η παρακολούθηση της κατανυκτικής Ακολουθίας θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία, στο Καθολικό της Ι. Μονής της Αγ. Αικατερίνης. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, πρωινό και στην συνέχεια οι Σιναΐτες Πατέρες θα μας ξεναγήσουν και θα προσκυνήσουμε τα λείψανα της Αγ. Αικατερίνης, το παρεκκλήσιο της «φλεγόμενης και μη καιόμενης Αγίας Βάτου» (χτισμένο τον 4ο αιώνα από την Αγ. Αυτοκράτειρα Ελένη), το πηγάδι του Ιοθώρ, το Οστεοφυλάκιο και θα θαυμάσουμε στο μουσείο της Μονής σπάνιες εικόνες εγκαυστικής τέχνης και εκκλησιαστικά κειμήλια ανεκτίμητης αξίας.   Στην συνέχεια όσοι  επιθυμούν μπορούν να μεταβούν στο Όρος Αγ. Γαλακτιώνος και Επιστήμης, όπου βρίσκεται το ασκητήριο όπου έμεινε για δύο χρόνια ο Άγ. Παΐσιος. Γεύμα. Το απόγευμα παρακολούθηση του Εσπερινού. Δείπνο. Για όσους μπορούν και επιθυμούν, ανάβαση, με βεδουίνο οδηγό συνεργάτη μας, στην Αγία Κορυφή (2.280μ.), εκεί που ο Μωυσής έλαβε τις 10 εντολές και από όπου η ανατολή του ηλίου πάνω από την έρημο και τα άγρια βουνά προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα. Διανυκτέρευση.

6

Ημέρα 6

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018, Αγ. Αικατερίνη – Ραιθώ – Σάρμ Ελ Σειχ

Παρακολούθηση της πρωινής Θείας Λειτουργίας. Πρωινό και αναχώρηση με κατεύθυνση το Σαρμ Ελ Σέιχ. Η πρώτη μας στάση θα είναι στην Ραϊθώ (Ελ Τορ), παλαιό λιμάνι των Φοινίκων στην Ερυθρά Θάλασσα που στη γλώσσα τους σήμαινε ‘Τόπος Καρπών» λόγω των πολλών φοινικόδεντρων. Σήμερα είναι η πρωτεύουσα του Νοτίου Σινά, στην οποία κατοικεί και μικρό ποίμνιο Ελληνορθόδοξων Χριστιανών. Πρόκειται για το μέρος όπου ο Μωυσής με τους Ισραηλίτες βρήκαν τα εβδομήκοντα στελέχη των Φοινίκων  και τις Δώδεκα Πηγές (Εξ. ΙΕ’27). Από τον 4ο αιώνα η πόλη έγινε Χριστιανική. Σήμερα υπάρχουν τα ερείπια της Μονής που έκτισε εδώ ο Ιουστινιανός, της περίφημης Λαύρας της Ραϊθώ, καθώς και το εν λειτουργία Μετόχι της Μονής, με το Ναό του Αγίου Γεωργίου. Μετάβαση στο διάσημο παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο στην Ερυθρά θάλασσα Σαρμ Ελ Σέιχ, όπου σήμερα θα διανυκτερεύσουμε. Το απόγευμα θα έχουμε χρόνο ελεύθερο, Γεύμα και δείπνο, (all inclusive), διανυκτέρευση.

7

Ημέρα 7

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018, Σάρμ Ελ Σειχ – ΚάιροΠρωινό στο ξενοδοχείο μας. Η διαδρομή μας για το Κάιρο, είναι μοναδική σε ομορφιά, μέσα στην χρωματιστή έρημο του Σινά με τους γραφικούς Βεδουίνους. Άφιξη και  τακτοποίηση. Η γνωριμία μας με το Κάιρο, θα ολοκληρωθεί, με μία βραδινή  κρουαζιέρα με φαγητό στο Νείλο, ένα δώρο του γραφείου μας στους πελάτες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρυση.

 

8

Ημέρα 8

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018, Πτήση επιστροφής Κάιρο – Χαν Ελ Χαλίλι πτήση προς Αθήνα

Πρωινό, η περιήγηση μας στο Κάιρο θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στην περίφημη και  χιλιοτραγουδισμένη Αγορά του Χαν ελ-Χαλίλι. Χρόνος ελεύθερος στα παραδοσιακά μαγαζιά και μεταφορά στο αεροδρόμιο.   Πτήση στις 18.15  για Αθήνα ,  άφιξη στις  21.15 στην Αθήνα.

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο 820€
Μονόκλινο
 +150€
Φιλοδώρημα  το άτομο για όλο το ταξίδι (υποχρεωτικό) 25€

     

   Χρήσιμες Σημειώσεις:

  • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από τέλος του ταξιδιού, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο διαβατήριο.
  • Φωτοτυπία του διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στους διοργανωτές τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση.
  • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
  • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες ταξίδι.