4 Ημέρες
Διάρκεια
27-30 Οκτωβρίου
Ημερομηνία
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 4 Ημέρες: 27-30 Οκτωβρίου
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Από Πειραιά: 06:00
Από Σύνταγμα: 06:20
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Μεταφορά με πολυτελή πούλμαν
3 Διανυκτερεύσεις σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό & 3 δείπνα στο πολυτελές ξενοδοχείο BEST WESTERN PLUS EXPO HOTEL 4*
Αρχηγός εκδρομή
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Φ.Π.Α.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Είσοδοι σε Μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους
Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα ή δείπνα
Ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του

 

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο

Ξενοδοχείο Δίκλινο 195€
Μονόκλινο 270€

1η HMEΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΣOΦΙΑ
Πρωινή αναχώρηση στις 06.00 π.μ. από τον ΠΕΙΡΑΙΑ και 06.20 π.μ. από ΣΥΝΤΑΓΜΑ για ΛΑΜΙΑ (Ε.Ο.), στάση και συνεχίζουμε για ΛΑΡΙΣΑ (Ε.Ο.), όπου θα παραμείνουμε για γεύμα (προαιρετικό). Κινούμαστε προς τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και, μετά τον απαραίτητο έλεγχο, συνεχίζουμε το ταξίδι μας περνώντας έξω από τις πόλεις ΜΠΛΑΓΚΟΕΒΓΚΡΑΝΤ και ΝΤΟΥΠΝΙΤΣΑ, για να φτάσουμε στην πρωτεύουσα της ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ, την ΣΟΦΙΑ και το πολυτελές ξενοδοχείο μας BEST WESTERN PLUS EXPO HOTEL 4*. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση. ΧΛΜ 800

2η ΗΜΕΡΑ: ΣΟΦΙΑ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγηση μας στη βουλγαρική πρωτεύουσα, με τα σημαντικά αξιοθέατα, όπως ο καθεδρικός ναός του Αλεξάνδρου Νιέφσκι, το Εθνικό θέατρο, το Πανεπιστήμιο, το Τζαμί Μπάνια, την άσβεστη φλόγα του Άγνωστου Στρατιώτη, το ναό της Αγίας Σοφίας, τη Ροτόντα του Αγίου Δημητρίου, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Ναό του Αγίου Νικολάου (Ρωσική εκκλησία). Χρόνος ελεύθερος στο εμπορικό κέντρο της πόλης και στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, όπου θα έχουμε χρόνο να χαλαρώσουμε στις εγκαταστάσεις του πολυτελούς spa του ξενοδοχείου μας ή να απολαύσουμε ένα ποτό στο μπαρ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ
Πρωινό και αναχωρούμε για ολοήμερη εκδρομή στην ιστορική Φιλιππούπολη. Περιήγηση στη γεμάτη μνήμες παλαιά πόλη με τα γραφικά σοκάκια και τα πανέμορφα παλιά αρχοντικά. Θα δούμε το σπίτι-μουσείο του Αργύρη Κουγιουμτζόγλου, το ναό των Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης, το Ελληνορωμαϊκό θέατρο κ.α. Χρόνος ελεύθερος και νωρίς το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη ΣΟΦΙΑ. Δείπνο. Διανυκτέρευση. ΧΛΜ 150

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΟΦΙΑ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ- ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για την φημισμένη λουτρόπολη του ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ. Κτισμένο αμφιθεατρικά ανάμεσα σε δύο ποταμούς, τον ΜΠΑΝΣΚΑ και τον ΣΑΝΤΑΝΣΚΑ ΜΠΙΣΤΡΙΤΣΑ, το τουριστικό θέρετρο της νοτιοδυτικής Βουλγαρίας, θεωρείται γενέτειρα του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ. Στο ιστορικό κέντρο δεσπόζει ο εμβληματικός, γιγαντιαίος πλάτανος 500 ετών, δίπλα σε αρχαίο μαρμάρινο σιντριβάνι. Το υγρό στοιχείο είχε ανέκαθεν σημαντικό ρόλο στη ζωή της πόλης και σήμερα αναβλύζουν ιαματικές πηγές τα νερά των οποίων χρησιμοποιούνται στην θεραπεία διαφόρων παθήσεων. Κατόπιν αναχωρούμε για το συνοριακό σταθμό του ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ και αφού περάσουμε τον απαραίτητο έλεγχο κατευθυνόμαστε προς ΛΑΡΙΣΑ (Ε.Ο.), παραμονή για γεύμα. Από εκεί, με μια ενδιάμεση στάση στη ΛΑΜΙΑ (Ε.Ο.) θα επιστρέψουμε σε ΑΘΗΝΑ και ΠΕΙΡΑΙΑ.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
  • H σειρά των επισκέψεων μπορεί να τροποποιηθεί, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές.
  • Για τη συμμετοχή στο ταξίδι είναι απαραίτητη η ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο.