5 Ημέρες
Διάρκεια
13-17/8
Ημερομηνία
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Δευτέρα, 13 Αυγούστου
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ Συγκέντρωση των εκδρομέων στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Παρασκευή, 17 Αυγούστου
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Μπάρι-Αθήνα με VOLOTEA AIRLINES.
Διαμονή σε ξενοδοχεία 4 * στο Λέτσε με πρωινό και

1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* στο Μπάρι με πρωινό.

Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για όλες τις μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Ξεναγήσεις / περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.
Ασφάλεια ταξιδιού (Αστικής Ευθύνης).
Φ.Π.Α.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμου 185€.
Checkpoint 20€ πληρωτέα τοπικά.
Δημοτικοί φόροι πόλεων 2€ πληρωτέοι τοπικά στα ξενοδοχεία.
Εισητήρια σε μουσεία & επισκεπτόμενους χώρους.
Πάσης φύσης προσωπικά έξοδα.
Ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα του προγράμματος.

Τιμή Συμμετοχής κατ’ άτομο: 499€ € EARLY BOOKIN

1

Ημέρα 1

ΑΘΗΝΑ – ΜΠΑΡΙ – ΛΕΤΣΕ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για το Μπάρι. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για το ΛΕΤΣΕ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2

Ημέρα 2

ΛΕΤΣΕ (περιήγηση πόλης) – ΤΑΡΑΝΤΑΣ – ΛΕΤΣΕ

Πρωινό και κατόπιν ακολουθεί περιήγηση της «Φλωρεντίας του Νότου», όπως καλείται η πόλη του Λέτσε, χάρη στην πλούσια μπαρόκ αρχιτεκτονική της. Μεταξύ άλλων θα δούμε το Καθεδρικό του Λέτσε, αφιερωμένο στην Παναγία της Αναλήψεως. Θα θαυμάσουμε το ονομαστό «barrocco leccese», επηρεασμένο απο την ισπανική τεχνοτροπία της τέχνης αυτής, που αναδεικνύεται θεαματικά απο την τοπική ασβεστολιθική πέτρα «leccese», την κεντρική πλατεία με το Ρωμαικό αμφιθέατρο του 1ου αιώνα μ.Χ, την στήλη-τμήμα της αρχαίας Αππίας Οδού που από την Ρώμη κατέληγε μέχρι το Μπρίντιζι, όπου επάνω έχει τοποθετηθεί το άγαλμα του προστάτη της πόλης Σάντ Ορόνζο, την εκκλησιά Σάντα Κρότσε (Τιμίου Σταυρού) με την εκπληκτική πρόσοψη, το Θρόνο του Κυβερνήτη της πόλης, κατασκευασμένο απο ασβεστόλιθο, απ’όπου εκφώνιζε τους λόγους του, κ.α. Κατόπιν αναχώρηση για τον ΤΑΡΑΝΤΑ, αρχαία αποικία των Σπαρτιατών και η μοναδική τους στη «Μεγάλη Ελλάδα», όπου θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο και το πανέμορφο ιστορικό κέντρο της πόλεως και στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το βράδυ. Διανυκτέρευση.

3

Ημέρα 3

ΛΕΤΣΕ – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟΥΛΙΑΣ – ΟΤΡΑΝΤΟ ΛΕΤΣΕ

Πρωινό και αναχώρηση το πρωί από το ΛΕΤΣΕ για  τα Ελληνόφωνα χωριά της Απουλίας, το ΜΑΡΤΑΝΟ, το ΚΟΡΙΛΙΑΝΟ και το ΚΑΛΗΜΕΡΑ όπου θα ακούσουμε από τους κατοίκους να μιλάνε το Ελληνικό ιδίωμα με Ιταλικές επιρροές. Η συνέχεια θα μας βρει στο ΟΤΡΑΝΤΟ, αρχαία ελληνική πόλη με την ονομασία Υδρούς, όπου θα φτάσουμε μέχρι το ακρωτήρι, στο στενότερο τμήμα του καναλιού του, σημείο που οι θάλασσες της Αδριατικής και του Ιονίου συναντώνται. Κατόπιν θα θαυμάσουμε τον μεσαιωνικό Καθεδρικό Ναό με το εκπληκτικό μωσαικό που απεικονίζει το «δένδρο της ζωής», και συμβολίζει τον τρόπο με τον οποίο ο ανθρωπος μπορεί να εξιλεωθεί από τις αμαρτίες του και να φτάσει στον παράδεισο. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

 

4

Ημέρα 4

ΛΕΤΣΕ – ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ – ΜΠΑΡΙ – ΑΘΗΝΑ (ή ΛΕΤΣΕ – ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ – ΜΠΑΡΙ)

Πρωινό και αναχώρηση για το μοναδικής ομορφιάς χωριό ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ (στα ιταλικά σημαίνει «όμορφο δέντρο»), πόλη χαρακτηρισμένη ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, όπου θα δούμε τα κτίσματα με τους ιδιόρρυθμους γκρίζους τρούλους, η ιστορία των οποίων ξεκινάει τον 15ο αιώνα, όταν το Βασίλειο της Νάπολη επέβαλε φορολογία σε κάθε νέο αστικό κέντρο που κατασκευαζόταν και κατ’ επέκταση σε κάθε νέο σπίτι. Ετσι οι φτωχοί αγρότες της περιοχής, προκειμένου να αποφύγουν τη φορολογία, δημιούργησαν πέτρινα, χαμηλά κτίρια χωρίς κονίαμα ώστε να είναι εύκολα κατεδαφίσιμα και να μη θεωρούνται κανονικά σπίτια αλλά «πρόχειρα» καταλύματα, με χαρακτηριστικό τους τις πέτρινες κονικές σκεπές. Κατόπιν αναχώρηση για το Μπάρι. Πρωτεύουσα της περιφέρειας της Απουλίας αποτελεί το δεύτερο πιο σημαντικό οικονομικό κέντρο της νότιας Ιταλίας μετά τη Νάπολη και είναι γνωστό ως λιμάνι και έδρα αρκετών πανεπιστημιακών σχολών, στις οποίες μεταξύ των ετών 1970 – 2005 φοιτούσε μεγάλος αριθμός Ελλήνων φοιτητών. Πρώτη μας επίσκεψη ο ορθόδοξος ναός του Αγίου Νικολάου, όπου φυλάσσονται τα οστά του Αγίου. Στην περιήγηση που θα ακολουθήσει θα θαυμάσουμε τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης, τον Καθεδρικό του Μπάρι, το Θέατρο Πετρουτσέλι, μία από τις μεγαλοπρεπέστερες όπερες της Ιταλίας μετά τη Σκάλα του Μιλάνου και το Θέατρο Σαν Κάρλο στη Νάπολη, το Καστέλο Σβέβο (Σουηβικό Κάστρο) το οποίο σήμερα λειτουργεί ως πινακοθήκη της πόλης για διάφορες προσωρινές εκθέσεις, την Πινακοτέκα Προβιντσιάλε ντι Μπάρι (Επαρχιακή Πινακοθήκη του Μπάρι), το σημαντικότερο μουσείο ζωγραφικής στην Απουλία, και τη Ρωσική Εκκλησία στην περιοχή Καράσι που χτίστηκε στις αρχές του 20ού αιώνα, για να υποδεχθεί Ρώσους προσκυνητές, που έρχονταν στην πόλη για να επισκεφτούν την εκκλησία του Αγίου Νικολάου.Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση .

 

5

Ημέρα 5

ΜΠΑΡΙ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και μεταφορά  στο αεροδρόμιο του Μπάρι, πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ :499€  EARLY BOOKING

ΕΝΗΛ.ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ : 540€ 

1 ΠΑΙΔΙ 2-12 ΕΤΩΝ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΜΕ 2 ΕΝΗΛΙΚΕΣ :  490€

ΕΠΙΒ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ : 160€

 ΦΟΡΟΙ : 185€

*ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 21 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ.

ΩΡΑΡΙΑ ΠΤΗΣΕΩΝ:

13/08: ΑΘΗΝΑ-ΜΠΑΡΙ 09:50 – 10:25

17/08: ΜΠΑΡΙ-ΑΘΗΝΑ 10:50 – 13:10

28/09: ΑΘΗΝΑ-ΜΠΑΡΙ 11:25 – 12:00

01/10: ΜΠΑΡΙ-ΑΘΗΝΑ 18:10 – 20:40

 

Παρατηρήσεις:

  • Η σειρά των διανυκτερεύσεων / ξεναγήσεων είναι δυνατόν να διαμορφωθεί για καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος.  
  • Η σειρά των επισκέψεων μπορεί να αλλάξει χωρίς όμως να παραληφθεί κάποια επίσκεψη.