2 Ημέρες
Διάρκεια
08-09 Οκτωβρίου
Ημερομηνία
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Σάββατο, 08 Οκτωβρίου.
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ Συγκέντρωση των εκδρομέων και αναχώρηση από το γραφείο μας
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Κυριακή, 09 Οκτωβρίου.
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Μεταφορά με πολυτελή-κλιματιζόμενο πούλμαν.
Μία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 3*,με πρωινό (σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια).
Συνοδός του γραφείου μας.
Έκδοση Α.Π.Υ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ Γενικώς ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα…

Τιμή Συμμετοχής κατ’ άτομο: 70 €

1

Ημέρα 1

Συγκέντρωση και αναχώρηση των εκδρομέων από το γραφείο μας στις 07:00 με προορισμό την Ι. Μ. Παναγίας Σουμελά. Αφού διέλθουμε τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, συνεχίζουμε για την πρώτη μας στάση, επάνω στο δρόμο, για καφέ. (περίπου 30’)

Στη συνέχεια επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν με κατεύθυνση το πνευματικό κέντρο του Ποντιακού Ελληνισμού, την Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά, εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για προσκύνημα και περιήγηση στη Μονή. (περίπου μία ώρα)

Αφού προσκυνήσουμε, αναχωρούμε για την όμορφη πόλη της Βέροιας, όπου θα έχουμε χρόνο για το μεσημεριανό μας γεύμα και βόλτα στην πόλη. Προαιρετικά, όποιος επιθυμεί, μπορεί να επισκεφτεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας, όπου στην είσοδο του μουσείου δεσπόζει η υπερφυσικού μεγέθους μαρμάρινη κεφαλή Μέδουσας που ήταν προσαρμοσμένη στη βόρεια πύλη των αρχαίων τειχών της Βέροιας ώστε να αποτρέπει τους εχθρούς της πόλης. Στην αίθουσα υποδοχής ξεχωρίζει και η εντυπωσιακή μαρμάρινη προτομή του ποτάμιου θεού Όλγανου που έχει τη μορφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ακόμα, όποιος επιθυμεί, μπορεί να επισκεφτεί την Ι.Μ. του Σωτήρος Χριστού του Καλοθέτου – Χριστός, ο οποίος είναι βυζαντινός ναός, αφιερωμένος στην Ανάσταση του Χριστού, ο οποίος κοσμείται τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά από σπάνιες τοιχογραφίες.

Στη συνέχεια επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Το βράδυ ελεύθερο για γνωριμία και βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.

2

Ημέρα 2

Αφού πάρουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο θα αναχωρήσουμε, με τις αποσκευές μας, για να επισκεφτούμε το μεγαλοπρεπή Ναό του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου και προστάτη της Θεσσαλονίκης, που είναι στολισμένος με τα πολύχρωμα δάπεδα, ορθομαρμαρώσεις, με ψηφιδωτά στους τοίχους, στα τόξα και τους θόλους, με ψιλοδουλεμένα κιονόκρανα και ανάγλυφα θωράκια και τέμπλα, με γλυπτά και φορητές εικόνες.

Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν με προορισμό την Ιερά Μονή Άγιου Ιωάννη Θεολόγου Σουρωτής, όπου θα έχουμε χρόνο να περιηγηθούμε στη Μονή και να προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Παϊσίου.

Επιστροφή στην πόλη μας, με ενδιάμεσες στάσεις επάνω στο δρόμο. Άφιξη στην Πάτρα περίπου στις 22:00.