6 ημέρες
Διάρκεια
Δεκέμβριος – Ιανουάριος
Ημερομηνία
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 6 Ημέρες
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Από Αθήνα 22/12, 29/12,2/01.
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Μεταφορές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν.
Διαμονή σε ξενοδοχεία 3* και 4* με πρωινό.
Hμιδιατροφή.
Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με ελληνόφωνα ξεναγό.
Αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας.
Ασφάλεια ταξιδιού.
Φ.Π.Α.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Είσοδοι σε Μουσεία, Ανάκτορα, αρχαιολογικούς χώρους. ποτά, κρουαζιέρες, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά κλπ. και ότι δεν αναγράφεται ρητά στο περιλαμβάνονται.
Φόροι διαμονής στα ξενοδοχεία, check point πόλεων και διελεύσεις (25€). .

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο: 

  • Πρωτοχρονιά Τιμή Συμμετοχής κατ΄ άτομο : Δίκλινο € 365, Μονόκλινο € 495

  • Χριστούγεννα Τιμή συμμετοχής κατ΄ άτομο : Δίκλινο € 318, Μονόκλινο € 450

  • Αγία Θεοφάνεια Τιμή συμμετοχής κατ΄ άτομο : Δίκλινο € 318, Μονόκλινο € 450

1η ημέρα : ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΑΤΣΙΝ
Συγκέντρωση στα γραφεία μας νωρίς το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για ΠΑΡΑΤΣΙΝ.
Στάση για καφέ στα Καμένα Βούρλα και συνεχίζουμε το ταξίδι μας μέσω Κοιλάδας Τεμπών, Πλαταμώνα (γεύμα προαιρετικά) για το σταθμό των Ευζώνων.

Έλεγχος των διαβατηρίων και αναχώρηση για την Σερβία και την πόλη ΠΑΡΑΤΣΙΝ όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα : ΠΑΡΑΤΣΙΝ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Βουδαπέστη. Η διαδρομή μας από την πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι και προσπερνώντας το Νόβισαντ μας οδηγεί στα σύνορα Ουγγαρίας και την πόλη του Σέγκετ.
Το απόγευμα το «Μαργαριτάρι του Δούναβη», η πανέμορφη Βουδαπέστη μας καλωσορίζει και μας προσκαλεί να την γνωρίσουμε.

Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση. Χρόνος ελεύθερος στην διάθεσή σας για μια πρώτη γνωριμία με την Μαγυάρικη πρωτεύουσα, που την χωρίζει ο Δούναβης και την ενώνουν οι πανέμορφες γέφυρές του. Δείπνο.
Το βράδυ σας προτείνουμε μια προαιρετική βραδινή κρουαζιέρα στον Δούναβη.

3η ημέρα : ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
(ξενάγηση)
Πρωινό, επιβίβαση στο πούλμαν και ξεκινάμε για την ξενάγηση της βασίλισσας της τσιγγάνικης μουσικής. Η Βούδα πάνω σε χαμηλούς λόφους, η Πέστη απέναντί της σε μεγάλη πεδιάδα. Στη μέση ο γαλάζιος Θεός ο Δούναβης. Θα αρχίσουμε την ξενάγησή μας από την Πέστη.
Θα επισκεφθούμε την Πλατεία Ηρώων, τον καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου και την Όπερα.

Ύστερα διασχίζοντας τον Δούναβη θα βρεθούμε στην Βούδα για να δούμε τον Πύργο των Ψαράδων, την θαυμαστή εκκλησία του Ματία και θα απολαύσουμε την εξαιρετική θέα που προσφέρει η πόλη από τον λόφο του Γκέλερτ και το ολόδροσο νησάκι της Μαργαρίτας στη μέση του Δούναβη.
Το απόγευμα ελεύθερο να χαρείτε το «Παρίσι της Ανατολής»

Αξιοποιήστε τον ελεύθερο χρόνο σας επισκεπτόμενοι τα πραγματικά αξιόλογα μουσεία της πόλης. Επισκεφθείτε τις θέρμες της πόλης, τo Κοινοβούλιο, την Εθνική Πινακοθήκη κ.α. Για την διασκέδασή σας προτείνουμε τον Ζωολογικό κήπο.

Αν θέλετε στιγμές ηρεμίας, βρεθείτε για μια βόλτα ή ένα ποτό στο καταπράσινο περιβάλλον του νησιού της Μαργαρίτας. Για τις αγορές σας επισκεφθείτε τη λεωφόρο Ρακότσι και τον πεζόδρομο Βάτσι ή απολαύστε τον καφέ και το γλυκό σας στο NEW YORK CAFÉE ή σε κάποιο άλλο caféé της πόλης. Για το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετικά ξεφάντωμα σε παραδοσιακή ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά.

4η ημέρα : ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΙΕΝΝΗ
Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Αυστρίας, την Βιέννη με την μαγευτική αυστριακή ύπαιθρο να συντροφεύει την διαδρομή μας.

Άφιξη στην πόλη του Μότσαρτ και του Στράους, θα δούμε την Όπερα, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, τους Αυτοκρατορικούς και Λαϊκούς κήπους, το συγκρότημα των Ανακτόρων Χόφμπουργκ, το Κοινοβούλιο, το θαυμάσιο Νεογοτθικό Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, το Μουσείο Καλών Τεχνών και όλα τα άλλα πανέμορφα κτίρια που στολίζουν την πρωτεύουσα.Επιστροφή αργά στο ξενοδοχείο μας στην Βουδαπέστη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα : ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ– ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ -ΠΑΡΑΤΣΙΝ
Πρόγευμα, επιβίβαση στο πούλμαν και θα αναχωρήσουμε για Βελιγράδι, περιήγηση / επισκέψεις· Κάστρο Καλέ Μεγκντάν / Φυλακή του Ρήγα Φεραίου, Καθεδρικός Ναός, Ναός Αγ. Σάββα, Δημαρχείο, Κοινοβούλιο.
Συνεχίζουμε για την πόλη ΠΑΡΑΤΣΙΝ.Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η ημέρα : ΠΑΡΑΤΣΙΝ – ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό, αφήνουμε την Σερβία και ξεκινάμε το ταξίδι της επιστροφής μας για τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων.
Έλεγχος των διαβατηρίων και συνεχίζουμε για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. Άφιξη το βράδυ και τέλος της εκδρομής.