Μισή Μέρα
Διάρκεια
02 Ιουνίου
Ημερομηνία
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Κυριακή, 02 Ιουνίου .
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ Συγκέντρωση των εκδρομέων και αναχώρηση από το γραφείο μας.
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Μεταφορά με πολυτελή-κλιματιζόμενο πούλμαν.
Συνοδός του γραφείου μας.
Έκδοση Α.Π.Υ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ Γενικώς ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα…

Τιμή Συμμετοχής κατ’ άτομο: 15 €

 

Συγκέντρωση των εκδρομέων και αναχώρηση από το γραφείο μας στις 06:00 για την Ι.Μ. Μακελλαριάς, το μοναστήρι είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Εκεί θα είμαστε περίπου στις 08:30. Θα λειτουργηθούμε και στη συνέχεια θα έχουμε χρόνο να προσκυνήσουμε και να περάσουμε λίγο χρόνο με τις μοναχές.

(Χτίστηκε από το στρατηγό του Ιουστινιανού Βελισσάριο το 532 μ. Χ., όπως φαίνεται από επιγραφή που σώζεται μέχρι σήμερα, ώστε να εξιλεωθεί από τη σφαγή κατά την περίφημη «Στάση του Νίκα» στην Κωνσταντινούπολη. Στο μέσο του μοναστηριού είναι χτισμένος ο ναός της Παναγίας, βυζαντινού ρυθμού, σταυροειδής με ωραίο ξυλόγλυπτο τέμπλο, πάνω στο οποίο βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Είναι έργο βυζαντινής εποχής που θαυμάζεται από όλους, γιατί όπου κι αν σταθεί ο προσκυνητής τα μάτια Της είναι γυρισμένα προς αυτόν.)

Έπειτα θα επισκεφτούμε την Ι.Μ. Αγ. Νικολάου Βλασίας, όπου και θα έχουμε χρόνο για προσκύνημα και για περιήγηση στη Μονή.

(Πότε ιδρύθηκε η Μονή ακριβώς δε γνωρίζουμε (πιθανότατα το 10ο αιώνα, αν και υπάρχουν παραδόσεις που ομιλούν για τον 7ο αιώνα), όπως επίσης δε γνωρίζουμε από πού ήρθαν οι πρώτοι ερημίτες των ελάτων, αν και οι παραδόσεις πάντα λένε ότι ήρθαν από το Άγιο Όρος μαζί με τους συνασκητές τους που ίδρυσαν τη Μονή Αγίας Λαύρας (ο πρώτος καλόγερος μάλιστα είδε στον ύπνο του θεϊκό όραμα που του όριζε ακριβώς τη θέση στον ελατοσκέπαστο λόφο για να χτιστεί η μονή). Η μονή τρεις φορές έγινε στάχτη και τρεις φορές ξαναχτίστηκε. Τελευταία ανακαίνιση στο καθολικό της έγινε το 1892. Η πιο σημαντική γνωστή στιγμή στην ιστορία τη,ς υπήρξε η εμπλοκή της στην πολύνεκρη μάχη της Βλασίας, στον τελευταία εμφύλιο πόλεμο. Τις τραγικές στιγμές της μάχης και τις ακόμη τραγικότερες εικόνες του μετά τη μάχη πεδίου διατήρησαν στη μνήμη τους για πολλές δεκαετίες οι Βλασιώτες. Το μνημείο της μάχης μετά ονόματα των πεσόντων βρίσκεται σε ένα μικρό κοιμητήριο, στο νότιο προαύλιο της μονής, πάνω από τον γκρεμό.)               

Τέλος επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν για Πάτρα όπου και θα είμαστε περίπου στις 14:00.