6ήμερη
Διάρκεια
04/10, 15/11, 21/03
Ημερομηνία
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 6 Ημέρες
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Από Πάτρα: 04/10, 15/11, 21/03
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Εισιτήρια πλοίου Πάτρα – Μπάρι με επιστροφή, σε τετράκλινη εσωτερική καμπίνα με WC (AB4).
Τρείς Διανυκτερεύσεις σε Eπιλεγμένα Ξενοδοχεία 3 & 4 Aστέρων // Δυο (2) στη Ρώμη και Μία (1) στη Νάπολη.
Ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο (πρωινά σε buffet και δείπνα).
Ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο (πρωινά σε buffet και δείπνα).
Μεταφορές με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν.
Έμπειρος αρχηγός – συνοδός.
Τοπικοί ξεναγοί στην Πομπηία, στον γύρο της Ρώμης και στο Βατικανό.

Φόροι εισόδου λεωφορείου εντός πόλεων (check Point), Parking.

Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Εισιτήρια σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, αρχαία θέατρα, εκκλησίες και όπου αλλού ζητείται και δεν είναι στον όρο «Περιλαμβάνονται».
Πρωινό και γεύματα εντός πλοίου – Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα ή δείπνα.
Ο ειδικός φόρος διαμονής City Tax που είναι συνολικά €16/άτομο.
Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο // Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο: 540€
Διαφορά Μονόκλινου: 120 ευρώ

Μέρες ιταλικής απόλαυσης. Μιλώντας πρώτα για τη γνωριμία της Felix Campania (ευτυχισμένη Καμπανία), όπως ονόμαζαν οι Ρωμαίοι τα όμορφα μέρη της Νάπολης, όπου θα θαυμάσουμε  τις φυσικές ομορφιές της περιοχής, θα γνωρίσουμε τη μοναδικότητα της Πομπηίας και την ατμόσφαιρα, τη γοητεία και την ιδιαιτερότητα της Bella Νάπολης, με την εκπληκτική θέα προς το Κάπρι, τον Βεζούβιο και την Κοστιέρα του Σορέντο. Η επίσκεψη στην Αιώνια Ρώμη και στο Βατικανό, θα μας δώσει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε και να απολαύσουμε, μια από τις ιστορικότερες και ομορφότερες πόλεις του κόσμου. Γιατί μπορεί βέβαια, να ειπώθηκε κάποτε, «vedi Napoli e poi muori», που σημαίνει ότι κάποια στιγμή στη ζωή σου «πρέπει» να γνωρίσεις την πανέμορφη  Νάπολη και τους ζεστούς ανθρώπους της, στο τέλος όμως ξέρουμε πολύ καλά, ότι «όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην (Αιώνια Όμορφη) Ρώμη»…

Additional information

ΜήναςΝοέμβριος, Οκτώβριος
Εκδρομές ΕξωτερικούΒατικανό, Νάπολι, Πομπηία, Ρώμη

1η Ημέρα: Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ – ΠΛΟΙΟ (ANEKSUPERFAST

Συγκέντρωση σε προκαθορισμένη ώρα και σημείο στο κέντρο της Αθήνας (θα γίνουν γνωστά με το ενημερωτικό που θα αποσταλεί, μία εβδομάδα περίπου πριν την εκδρομή)και αναχώρηση για το λιμάνι  της Πάτρας.   Άφιξη, τακτοποίηση εισιτηρίων και καμπινών και επιβίβαση στο πλοίο. Αναχώρηση στις 17.30 και πλεύση για Μπάρι. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η Ημέρα:  Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

ΜΠΑΡΙ – ΠΟΜΠΗΙΑ –  ΡΩΜΗ    

Μετά την άφιξη στο Μπάρι, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για  τον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας, όπου θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση. Η ρωμαϊκή αγορά, τα δημόσια κτήρια, τα λουτρά, τα σπίτια, τα καταστήματα, οι ναοί, οι λιθόστρωτοι δρόμοι και τα ψηλά πεζοδρόμια, είναι όλα εκεί μισοκατεστραμμένα στη θέση τους, αφού ο Βεζούβιος, καταστρέφοντας την πόλη στη μεγάλη του έκρηξη το 79 μ.Χ., τη σκέπασε ολοκληρωτικά με την τέφρα του, διατηρώντας την με αυτόν τον τρόπο στον χρόνο.

Συγκλονιστική είναι και η εικόνα των εκμαγείων των νεκρών, που αποτυπώνουν  δραματικά, την τραγική στιγμή του θανάτου τους. Λίγος χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για την Αιώνια πόλη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα: Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΡΩΜΗΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αμέσως μετά  θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία   της ιστορικής αυτής πόλης. Θα ξεκινήσουμε από το αμφιθέατρο των Φλάβιων, δηλαδή το διάσημο Κολοσσαίο. Το τεράστιο μέγεθος του, είναι αδιάψευστη μαρτυρία του μεγαλείου αλλά και της βαρβαρότητας της αρχαίας Ρώμης.

Συνεχίζουμε διασχίζοντας την οδό των αυτοκρατορικών αγορών με κατεύθυνση τον λόφο του Καπιτωλίου. Σε αυτή τη διαδρομή, βλέποντας τα σημερινά ερείπια των Ρωμαϊκών και Αυτοκρατορικών αγορών, μπορούμε να γνωρίσουμε το εμπορικό, διοικητικό, πολιτικό αλλά και θρησκευτικό κέντρο της αρχαίας Ρώμης.

Πάνω στον λόφο του Καπιτωλίου είναι εξαιρετική η θέα προς τη ρωμαϊκή αγορά και αριστουργηματική η πλατεία, πλαισιωμένη από το  Δημαρχείο, τα δύο κτήρια των Μουσείων του Καπιτωλίου, τη μεγάλη σκάλα και το έφιππο άγαλμα του Μάρκου Αυρηλίου. Η ομορφιά της πλατείας οφείλεται  στον σχεδιασμό και στις δημιουργικές παρεμβάσεις της ιδιοφυίας του Μιχαήλ Αγγέλου.

Πολύ κοντά βρίσκεται και η κεντρική κομβική πλατεία της Ρώμης, η Πιάτσα Βενέτσια. Παίρνει το όνομά της από το βενετσιάνικο μέγαρο του 15ου αιώνα που υπάρχει σ ‘αυτή. Σήμερα μουσειακός χώρος, υπήρξε στο παρελθόν  κυβερνητική έδρα του Μουσολίνι για περίπου δύο δεκαετίες. Στην πλατεία υπάρχει το τεράστιο και εντυπωσιακό μαρμάρινο Μνημείο της Πατρίδας ή Βιττοριάνο, αφιερωμένο στην Ένωση της Ιταλίας και στον πρώτο της βασιλιά, Βίκτωρα Εμμανουήλ τον β’.

Συνεχίζοντας μέσα από στενά, φθάνουμε μπροστά από το διασημότερο σιντριβάνι της Ρώμης, την ξακουστή Φοντάνα ντι Τρέβι. Ένα κέρμα, μια ευχή και πολλές αναμνηστικές φωτογραφίες.

Κατόπιν διασχίζοντας κάθετα τη βία ντελ Κόρσο, τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης, συναντάμε την Πιάτσα Κολόνα  με τη μεγάλη θριαμβική στήλη και το πρωθυπουργικό μέγαρο. Δίπλα βρίσκεται και η Πιάτσα ντι Πιέτρα με τον ναό του Αδριανού. Λίγο πιο κάτω, τα στενά μας οδηγούν στην Πιάτσα Ροτόντα και στο υπέροχο Πάνθεον, ένα από τα καλύτερα διατηρημένα ρωμαϊκά μνημεία. Δεν θα ξεχάσουμε βέβαια να επισκεφθούμε και τις πανέμορφες πλατείες Πιάτσα Ναβόνα με το εντυπωσιακό σιντριβάνι των τεσσάρων Ποταμών και την Πιάτσα ντι Σπάνια  με τα περίφημα Ισπανικά Σκαλιά. Χρόνος ελεύθερος  για καφέ, παγωτό, φαγητό, κ.λ.π. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και  διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ & ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ – ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ – ΝΑΠΟΛΗ

Προγευματίζουμε και αναχωρούμε  για την πόλη κράτος του Βατικανού. Θα ξεναγηθούμε στα περίφημα Μουσεία του, τα οποία περιλαμβάνουν εξαιρετικές και πλούσιες συλλογές αρχαίων και αναγεννησιακών έργων τέχνης. Διασχίζοντας τις στοές και τις αίθουσες με την πλειάδα των αγαλμάτων και εκθεμάτων, τους εντυπωσιακούς τοιχοτάπητες και  τις αίθουσες με τις νωπογραφίες του «θεϊκού» ζωγράφου Ραφαήλ, θα οδηγηθούμε στην Καπέλα Σιξτίνα, που είναι το ιδιωτικό παρεκκλήσι των παπών.

Εδώ θα  θαυμάσουμε τούς παράλληλους βίους του Χριστού και του Μωυσή, δημιουργία των μεγάλων ζωγράφων της Αναγέννησης όπως Μποτιτσέλι, Περουτζίνο κ.ά. Κυρίως όμως θα μαγευτούμε  με την ανυπέρβλητη Δημιουργία αλλά και την Τελική Κρίση του Μιχαήλ Αγγέλου, που βρίσκονται στην οροφή και πίσω από την Αγία Τράπεζα αντίστοιχα. Από εκεί θα περάσουμε στο εσωτερικό της μεγαλόπρεπης πατριαρχικής βασιλικής του Αγίου Πέτρου, που είναι χτισμένη πάνω από τον τάφο του Αποστόλου. Το εσωτερικό μας εντυπωσιάζει με το τεράστιο μέγεθός του και τη μεγαλειώδη  αρχιτεκτονική του. Ανάμεσα στα άλλα θα θαυμάσουμε την Πιετά του Μιχαήλ Αγγέλου, το κιβώριο του Μπερνίνι και την πλούσια διακόσμηση από μάρμαρα, αγάλματα και ψηφιδωτά, που στολίζουν τα υπέροχα παρεκκλήσια.

Βγαίνοντας από την εκκλησία, θα βρεθούμε στη μεγάλη και εντυπωσιακή πλατεία, την οποία αγκαλιάζει η ελλειπτική τετραπλή κιονοστοιχία,  που φέρει στην κορυφή της αγάλματα Αγίων, έργο του μεγάλου μαέστρου της τέχνης του μπαρόκ, Τζιανλορέντζο Μπερνίνι. Την πλατεία στολίζουν ακόμα δύο σιντριβάνια και ο μεγάλος αιγυπτιακός οβελίσκος.

Λίγος χρόνος ελεύθερος και θα συνεχίσουμε με την  επίσκεψη στις κατακόμβες του Αγίου Καλλίστου ή της Αγίας Δομιτίλλας ανάλογα και σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα. Οι κατακόμβες, βρίσκονται έξω από τον ιστό της πόλης και είναι υπόγειες στοές, σε διάφορα επίπεδα, με μεγάλο συνολικό μήκος και πολλούς τάφους. Χρησιμοποιήθηκαν για αιώνες από τους εβραίους, αλλά κυρίως από τους χριστιανούς για τον ενταφιασμό των νεκρών τους, αλλά και ως χώρος λατρείας. Η ξενάγηση διαρκεί περίπου 40 λεπτά. Χρόνος ελεύθερος και ακολουθεί αναχώρηση για Νάπολη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

ΝΑΠΟΛΗ – ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ στο ΜΠΑΡΙ – ΠΛΟΙΟ (ANEKSUPERFAST

Σήμερα θα γνωρίσουμε τη Νάπολη, την πόλη της μυθικής σειρήνας Παρθενόπης, με τη μοναδική θέα στον ομώνυμο κόλπο, με φόντο το Κάπρι,  την Κοστιέρα του  Σορέντο και το διάσημο βουνό-ηφαίστειο, τον Βεζούβιο.

Θα μάθουμε για τη μακρόχρονη ιστορία της, για την ελληνική καταγωγή της, όπως εξ άλλου μας μαρτυράει το όνομά  της, αλλά και για τους πολλούς λαούς από τους οποίους κατακτήθηκε. Μέχρι την Ένωσή της με την Ιταλία (1860-61),από εδώ πέρασαν οι Ρωμαίοι, το Βυζάντιο, οι Νορμανδογερμανοί, οι Φράγκοι, οι Αραγώνες, οι Ισπανοί, οι Γάλλοι, ακόμα και οι Αυστριακοί. Όλοι άφησαν από κάτι στο πέρασμα τους, υλικό αλλά και πνευματικό, πλάθοντας έτσι τη διάσημη στους Ιταλούς «napoletanità», την ιδιαίτερη δηλαδή πολιτιστική και πολιτισμική ταυτότητα της πόλης και των ανθρώπων της.  Είναι αυτό που  συναντάει και γνωρίζει κάποιος σήμερα, περπατώντας στο πλούσιο αρχιτεκτονικά και σύνθετα δομημένο ιστορικό της κέντρο,  γνωρίζοντας ταυτόχρονα τα ήθη και τον τρόπο ζωής των ναπολιτάνων. Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο, ότι η πόλη υπήρξε στο παρελθόν, για πάνω από τέσσερις αιώνες, το κέντρο και η πρωτεύουσα,  του βασιλείου των δύο Σικελιών ή του βασιλείου της Νάπολης, όπως κατά καιρούς το έλεγαν(1443-1860).

Η μεγάλη πλατεία Πλεμπισίτο με το βασιλικό μέγαρο και τη νεοκλασική εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου της Πάολα με, το όμορφο και ιστορικό καφέ Γκαμπρίνους, το θέατρο Σαν Κάρλο, η στοά του Ουμπέρτο του 1ου, οι κεντρικοί δρόμοι  βία Τολέδο και βία Κιάια με τα μπαρόκ κτήρια και τα εμπορικά καταστήματα, η γειτονιά της  χιλιοτραγουδισμένης  Σάντα Λουτσία και τα  καλοδιατηρημένα κάστρα, είναι μέρος  από την πολυσύνθετη  εικόνα της πόλης.  Χρόνος ελεύθερος για έναν καφέ,   ή ένα από τα  πιο γνωστά ναπολιτάνικα γλυκά   σφολιατέλα, παστιέρα και μπαμπά.

Αναχώρηση για το Μπάρι. Εφ’ όσον  ο χρόνος το επιτρέπει, θα κάνουμε σύντομη επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στην κρύπτη της οποίας βρίσκεται ο τάφος του Αγίου.  Η μετακομιδή των λειψάνων του από τα Μύρα της Μικράς Ασίας, έγινε εδώ  προς τα τέλη του 11ου αιώνα, από  Μπαρέζους ναυτικούς. Ακολουθεί αναχώρηση για το λιμάνι του Μπάρι. Τακτοποίηση εισιτηρίων και καμπινών και πλεύση για  Πάτρα(Αναχ. 19.30).

6η Ημέρα: Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας και επιστροφή με το λεωφορείο στην Αθήνα.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • H ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19 ΘΑ ΕΞΑΡΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΠΕΡΙΟΔΟ / ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ.
 • Μπορείτε να ταξιδέψετε με Ταυτότητα ή Διαβατήριο.
 • Η ταυτότητα πρέπει να έχει τα στοιχεία και σε Λατινικούς χαρακτήρες.
 • Το διαβατήριο πρέπει να έχει ισχύ άνω των 6 μηνών και φωτοτυπία του διαβατηρίου ή της ταυτότητας πρέπει να κατατεθούν στο γραφείο μας.
 • Στους αρχαιολογικούς χώρους, είναι πιθανόν η ξενάγηση να γίνει με χρήση ακουστικών με κόστος €2. Αυτό εξαρτάται από το μέγεθος του γκρουπ.
 • Κάποιες φορές, που φιλοξενούνται περιοδικές εκθέσεις εντός των επισκέψιμων χώρων, το κόστος του εισιτήριου  ανεβαίνει €3-€5.
 • Τα ωράρια/τιμές ισχύουν ως έχουν αν και υπάρχει η πιθανότητα κάποιας αλλαγής.
 • Καλό παπούτσι για περπάτημα, νερό, καπέλο για τον ήλιο, ομπρέλα (ανάλογα την εποχή)
 • Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει, χωρίς όμως να παραληφθεί κάτι.
 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το ταξίδι.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 • Μουσεία Βατικανού: €30 οι ενήλικες – €20 οι κάτω των 18 ετών και οι φοιτητές έως 25 ετών (εισιτήριο + προκράτηση + ακουστικά στα μουσεία + ακουστικά για τον Άγιο Πέτρο). Κάτω των 6 ετών δωρεάν χωρίς ακουστικά.

Σημείωση: Όσοι ενδιαφέρονται για την ξενάγηση στα μουσεία του Βατικανού, θα πρέπει να το δηλώσουν 15 ημέρες πριν, για την έγκαιρη προαγορά των εισιτηρίων από το γραφείο. Μετά από αυτή την ημερομηνία δεν είναι εγγυημένη η εύρεση εισιτηρίων.

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΑΜΠΙΝΑΣ ανά ΑΤΟΜΟ (Βάση Διαθεσιμότητας)

 • Α4 (Τετράκλινη Εξωτερική) +€15
 • ΑΒ3 (Τρίκλινη Εσωτερική) +€30 
 • Α3 (Τρίκλινη Εξωτερική) +€40
 • ΑΒ2 (Δίκλινη Εσωτερική) +€56 
 • Α2 (Δίκλινη Εξωτερική) +€62