6 ημέρες
Διάρκεια
22 Δεκεμβρίου
Ημερομηνία

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ  26/10, 23/11, 22/12, 29/12, 2/1
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ Αθήνα
ΔΙΑΡΚΕΙΑ  6 Ημέρες
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Μεταφορές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν.
5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3  – 4* Αστέρων
Ημιδιατροφή
Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με ελληνόφωνα ξεναγό.
Αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Έκδοση Α.Π.Υ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, νυκτερινά κέντρα και θεάματα.

Ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.

Ότι δεν αναγράφεται ρητά στα περιλαμβάνει.

Διαφορά μονοκλίνου (130€).

 

Τιμή Συμμετοχής κατ’ άτομο: 295 €  (σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια)

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ :

  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΕΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 15 ΕΤΙΑΣ

  • Η ανωτέρω ροή των εκδρομών, ξεναγήσεων, περιηγήσεων ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος. Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

Additional information

Εκδρομές ΕξωτερικούΒουκουρέστι, Βουλγαρία, Καρπάθια, Ρουμανία, Σόφια

1η ΗΜΕΡΑ:  ΑΘΗΝΑ –ΣΟΦΙΑ

Συγκέντρωση στην Αθήνα,  Φιλελλήνων 3 και ώρα 06.00 το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Σόφια .  Διέλευση συνόρων, και  στάση στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών. Φτάνοντας στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας την Σόφια  θα κάνουμε μία ωραία ξενάγηση γνωρίζοντας τον καταπληκτικό ναό του Αλεξάντερ Νεύσκι, την Αγία Σοφία, το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, τα παλιά ανάκτορα, την όπερα, το προεδρικό μέγαρο, την ροτόντα του Αγίου Γεωργίου, κ.τ.λ.. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον πεζόδρομο και στην κλειστή αγορά για βόλτα ψώνια και φωτογραφίες. Συνεχίζουμε για το Μπόροβετς ,διάσημο χιονοδρομικό κέντρο της Βουλγαρίας . Μεταφορά στο  ξενοδοχείο μας .  Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ:    ΣΟΦΙΑ   – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Θα ακολουθήσουμε μία πολύ όμορφη διαδρομή μέχρι τον συνοριακό σταθμό. Στο σημείο αυτό θα απολαύσουμε τον καταπληκτικό ποταμό Δούναβη από ψηλά ο οποίος είναι το φυσικό σύνορο μεταξύ Βουλγαρίας και Ρουμανίας. Άφιξη στο Παρίσι των Βαλκανίων, μια από τις γοητευτικότερες πόλεις της Ευρώπης, έδρα Ακαδημίας, μεγάλου Πανεπιστημίου, πνευματική και καλλιτεχνική μητρόπολη. Το ισχυρότερο βιομηχανικό κέντρο της χώρας. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην παλιά πόλη όπου μπορούμε να απολαύσουμε την ομορφιά της, να βρούμε τις διάσημες κρέμες ΑΣΛΑΝ και να αλλάξουμε χρήματα στα τοπικά ανταλλακτήρια. Μπορούμε να επισκεφτούμε και την ιστορική Μονή Σταυρουπόλεως του 1775. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ:     ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Πρόγευμα και πλήρης ξενάγηση της Πόλης. Το Βουκουρέστι, ή Παρίσι των Βαλκανίων όπως το ονομάζουν ακόμα. Θα επισκεφτούμε το Πατριαρχείο, το Μουσείο του χωριού, μία καταπληκτική βόλτα κατά μήκος της λίμνης όπου θα γνωρίσουμε σπίτια από όλες τις περιοχές της Ρουμανίας.   Θα δούμε και θα φωτογραφήσουμε κατά την περιήγηση μας, το σπίτι του λαού (Παλάτι Τσαουσέσκου) σημερινό κοινοβούλιο, την Σκιντέϊα το μοναδικό τυπογραφείο επί κουμουνιστικού καθεστώτος, την Αψίδα του θριάμβου, το μνημείο των Αεροπόρων, την Ελληνική εκκλησία με την προτομή του Ρήγα Φεραίου στην αυλή της, την πλατεία της Νίκης, και πολλά ακόμα ωραία κτήρια με ιστορία. Χρόνος ελεύθερος να εξερευνήσετε την συνοικία Λιπσκάνι, το ιστορικό κέντρο του Βουκουρεστίου. Διατηρεί την γοητεία της παλιάς πόλης, όπου και θα βρείτε πολλές αγορές με αντίκες, μικρά μαγαζάκια που ξεχειλίζουν από παλαιά διακοσμητικά αντικείμενα.  Xρόνος για ελεύθερο γεύμα στα πολλά μαγαζιά που διαθέτουν από Ελληνικά και Τούρκικα φαγητά, πίτσες και πολλά Ρουμάνικα.  Αφού πιούμε και τον απογευματινό καφέ μας στα πανέμορφα καφέ της παλιάς πόλης επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας να ξεκουραστούμε και το βραδάκι θα επιστρέψουμε στην παλιά πόλη να γνωρίσουμε για λίγο την νυχτερινή ζωή της πόλης.  Δείπνο .Διανυκτέρευση

4η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΣΙΝΑΪΑ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ-ΚΑΡΠΑΘΙΑ-ΚΑΣΤΡΟ ΔΡΑΚΟΥΛΑ-ΜΠΡΑΣΟΦ

Πρωινό και αναχώρηση νωρίς για την  ολοήμερη εκδρομή με προορισμό την πανέμορφη Σινάϊα. Σήμερα έχουμε μπροστά μας μία καταπληκτική ημέρα. Θα επισκεφτούμε την ιστορική Μονή της Σινάια, έργο των Κατακουζηνών. Αργότερα πηγαίνοντας βόρεια και περίπου στα όρια  Βλαχίας και Τρανσυλβανίας, στα Καρπάθια στην πόλη Μπραν θα επισκεφτούμε τον Πύργο του Δράκουλα. Θα εντυπωσιαστούμε και θα μάθουμε πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες και θρύλους για τον Βλαντ Τσέπες τον επονομαζόμενο Δράκουλα. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και για αναμνηστικά σουβενίρ στα αμέτρητα μαγαζάκια. Συνεχίζοντας τον δρόμο μας θα επισκεφτούμε την ιστορική αλλά και μοναδικής ομορφιάς πόλη Μπρασόφ με την διάσημη Μαύρη εκκλησία της. Επιστροφή στο Βουκουρέστι.  Δείπνο.  Διανυκτέρευση.

5η  ΗΜΕΡΑ:   ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ελεύθερος  χρόνος για  να απολαύσουμε  λίγο ακόμα την πανέμορφη στολισμένη Χριστουγεννιάτικα  πόλη .Αναχώρηση για το Μπόροβετς . Άφιξη στο ξενοδοχείο .Τακτοποίηση στα δωμάτια .Δείπνο   Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ:   ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ  –  ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΑΘΗΝΑ 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Ελλάδα.   Περνώντας από το Σαντάνσκι  την Πατρίδα του Σπάρτακου, όπως λένε οι ντόπιοι, θα μπούμε να το γνωρίσουμε.  Το ΣΑΝΤΑΣΚΙ σήμερα φημίζεται για τα ζεστά ιαματικά νερά του, για το κλίμα και την καλή αγορά του. Ελεύθερος χρόνος 1 ώρα και 30 λεπτά για βόλτα στον πεζόδρομο, ψώνια αναμνηστικά. Μετά την επίσκεψη συνεχίζουμε τον δρόμο μας με προορισμό τα σύνορα.  Διέλευση συνόρων και  με τις ανάλογες στάσεις  άφιξη στην Αθήνα και τέλος εκδρομής .