20,00 
Τιμή ανά άτομο
Μονοήμερη
Διάρκεια
11 Φεβρουάριου
Ημερομηνία
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου .
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ Συγκέντρωση και αναχώρηση των εκδρομέων από το γραφείο μας, στις 07:30.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Άφιξη στην Πάτρα περίπου στις 20:00.
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Μεταφορά με πολυτελή-κλιματιζόμενο πούλμαν.
Συνοδός του γραφείου μας.
Έκδοση Α.Π.Υ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ Γενικώς ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα…

Τιμή Συμμετοχής κατ’ άτομο: 20€

Συγκέντρωση και αναχώρηση των εκδρομέων από το γραφείο μας, στις 07:30. Αφού επιβιβαστούμε στο πούλμαν, αναχωρούμε, μέσω της Εθν. Οδού Πατρών-Κορίνθου – Δερβένι – Ευρωστίνας, για την πρώτη μας στάση για καφέ στο Φενεό.

(Η περιοχή του Φενεού εκτείνεται σε ένα μεγάλο οροπέδιο σε σχήμα τριγωνικό, «στεφανωμένο» από πυκνά δασοβουνά, γειτονεύοντας δυτικά με το Νομό Αχαΐας και το Νομό Αρκαδίας νότια. Το μέγιστης αισθητικής και οικολογικής αξίας οροπέδιο του Φενεού «κουβαλάει» στη γη το μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής Μυθολογίας.)

Μετά την στάση για καφέ, αναχωρούμε για τον επόμενο προορισμό μας, την Λίμνη Δόξα περίπου στις 12:00 . Φθάνοντας εκεί αντικρίζουμε τα κρυστάλλινα νερά της τεχνητής λίμνης στα οποία καθρεφτίζονται οι πανέμορφες κορυφές των Αροανίων και της Κυλλήνης, ενώ το «Παλιομονάστηρο» στο κέντρο της λίμνης είναι το «Ποντικονήσι» της Κορινθίας.

(Η Λίμνη Δόξας είναι μία τεχνητή λίμνη σε υψόμετρο 900 μέτρων, η κατασκευή της ολοκληρώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, και στηρίχτηκε στον χείμαρρο Δόξα που ρέει σε εκείνη την περιοχή. Στο κέντρο της υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου και παλαιότερα υπήρχε εκεί η Μονή Αγίου Γεωργίου αλλά λόγω των πλημμυρών μεταφέρθηκε σε μικρή απόσταση από την αρχική της θέση, σε διπλανό ύψωμα.)

Έπειτα από την περιήγησή μας στην Λίμνη, αναχωρούμε με προορισμό τα Άνω Τρίκαλα περίπου στις 14:00, όπου και θα γευματίσουμε – ελεύθερος χρόνος.

(Στα Άνω Τρίκαλα σώζονται πολλά πετρόκτιστα αρχοντικά και εκκλησίες του 16ου – 18ου αιώνα, που ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφθεί, όπως ο περίφημος ναός του Αγ. Νικολάου με τις αξιόλογες τοιχογραφίες από το 10ο  αιώνα, το Αρχοντικό των Νοταράδων και το σπίτι γεννήσεως του Αγίου Γερασίμου.)

Το απόγευμα πια, φεύγοντας από τα Άνω Τρίκαλα, ο δρόμος οδηγεί στο ιστορικό μοναστήρι του Αγ. Βλασίου, όπου και θα το επισκεφτούμε, για να προσκυνήσουμε την εικόνα του Αγίου.

(Το μοναστήρι είναι χτισμένο γύρω στο 1400 στον τόπο που  βρέθηκε κοντά η θαυματουργή του εικόνα. Από την αυλή του, θα αντικρίσετε τη μαγευτική θέα της Κορινθίας, που «κόβει» κυριολεκτικά την ανάσα.)

Φθάνοντας η εκδρομή μας στο τέλος της και παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής, θα κάνουμε μια ολιγόλεπτη στάση για το απογευματινό μας καφέ και για να αναπολήσουμε τις μαγευτικές εικόνες που μας προσέφεραν ανοιχτόκαρδα, τα Τρίκαλα Κορινθίας.

Άφιξη στην Πάτρα περίπου στις 20:00.

 
20,00 
Τιμή ανά άτομο

ΚΑΝΕΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Όνομα *

Email *

Τηλέφωνο